dodatni elementi

Za estetsko in lepo streho ni dovolj, da se izbere samo brezhibno kakovosten strešnik. Elementi dodatnega programa CREATON predstavljajo premišljeno optimiziran sistem. Na voljo so vsi elementi, ki streho resnično naredijo varno in lepo. Vsa stičišča na strehi, posamezni deli strehe v sistemu so rešljivi z originalnimi dodatki CREATON, zato ni potrebno razmišljati o posameznih dragih, manj strokovnih rešitvah.

Prava streha CREATON je izdelana izključno z dodatki iz enakega materiala kot so osnovni strešniki. To zagotavlja zanesljivo kakovost in enako življenjsko dobo. Če ni mogoče uporabiti dodatno opremo iz iste surovine kot so osnovni strešniki, potem je rešitev, da se uporabi kovina z enako pričakovano življenjsko dobo in enake kvalitete, ki se jo pobarva z enako barvo kot strešnike.

Rešitve z uporabo plastičnih surovin na trgu strešnih kritin imajo bistveno krajšo pričakovano življenjsko dobo od opreme in pribora CREATON, narejenega iz istega osnovnega materiala in iz litega aluminija. Kasnejša zamenjava plastičnih dodatkov je težje rešljiva, je draga in lahko povzroči celo poškodbe obstoječga ovoja.

V programu dodatne opreme CREATON je na voljo vse, od čelne obrobe, prezračevanja, do pritrjevanja strešnikov. Program sistemskih dodatkov velja tudi za izdelke iz keramike in betona. 
Pri ravnih ploščah se lahko zaradi lastnosti osnovnega materiala posamezni deli strehe in stičišča običajno rešujejo z osnovnimi izdelki.

dodatni elementi

DRUGE PREDNOSTI

Univerzalni orginalni dodatni elementi CREATON za sistem, se lahko uporabljajo za vse materiale strešne kritine CREATON, ter zagotavljajo varen in ekonomičen sistem. Uporabljajo se lahko v isti barvi kot je material strešne kritine: rdeča, vinsko rdeča, temno rjava, siva in črna.

Njihova prednost je, da pri uporabi strešnikov z žlebljenjem na zgornjem in spodnjem robu ni potrebno prerezati sistema žlebljenja za zagotavljanje neprepustnosti za vodo. Možna je vodotesna pritrditev. CREATON za vse univerzalne dodatke ponuja kompleten (torx, imbusz) paket pritrdilnih materialov, ki zagotavlja hitro in enostavno montažo.

Za izdelke univerzalne dodatne opreme, podjetje CREATON ponuja 30-letno garancijo za funkcionalnost ter 15-letno garancijo pred prerjavenjem. Prav tako ni zanemarljiv vidik razmerja med ugodno ceno in kakovostjo.

ČELNA OBROBA

ČELNA OBROBA

Čelna obroba je osnovna podrobnost strokovno izdelane strehe. Poleg estetskega videza je bistvenega pomena tudi odpornost proti viharju, saj strokovno oblikovan in z ustreznimi pritrdilnimi elelmenti pritrjena čelna obroba je odporna na moč vetra in preprečuje dviganje strehe.

OBROBE NAPUŠČOV - ŽLEBOVI

OBROBE NAPUŠČOV - ŽLEBOVI

Rob napušča je s tehničnega vidika pomemben del strehe. Ne le, da je mogoče enakomerno uvesti deževnico v žleb, temveč tudi zaradi uvedbe zraka za prezračevanje v podstrešni prostor.

POKRIVANJE ROBOV Z GREBENSKIMI STREŠNIKI IN SLEMENJAKI

POKRIVANJE ROBOV Z GREBENSKIMI STREŠNIKI IN SLEMENJAKI

Pokrivanje robov, nastalih na stičišču različnih strešnih ravnin se običajno pokrivajo z uporabo slemenjakov. Pri vseh izdelkih so na voljo slemenjaki, ki se prilegajo strešniku.

SNEGOLOV

SNEGOLOV

Zdrs snega s strehe je resna nevarnost za uporabnike cestnih površin, za motorna vozila in lahko poškoduje posamezne konstrukcijske elemente strehe, kot so na primer žlebovi. Zato je pomembno, da drsenje ali padanje snega s strehe preprečimo že na strehi.

PREBOJI STREHE

PREBOJI STREHE

Streha običajno ni le homogeni klobuk, ki ščiti stavbo pred vremenskimi razmerami. Potrebno je ustvariti tudi preboje strehe, ki morajo zagotavljati dvojno funkcijo preboja, to je varnost in vodotesnost. Potrebno je najti rešitve za izvod elementov za izgorevanje (dimniki), prezračevanje podstrešnih prostorov, prezračevanje tehničnih stavbnih sistemov, namestitev in montažo cevi solarnih sistemov ter sončnih kolektorjev, preboje in pritrjevanje strešnih pritrditvenih elementov različnih prečnih prerezov. Za te naloge je na voljo posebna dodatna oprema iz keramike.

SLEME ENOKAPNICE

SLEME ENOKAPNICE

Današnja najljubša arhitekturna rešitev je streha enokapnica, sestavljena iz različnih preprostih ravnin. Običajno pri teh tradicionalni zaključek strehe s slemenjakom ni mogoče izvesti. Namesto dragih, zapletenih in manj estetskega zaključevanja s kovinskimi ploščami, dodatna oprema podjetja CREATON ponuja enako rešitev. Osnovni element je strešnik za enokapnico, h kateri spada še prezračevalni strešnik za enokapnico in krajnik za enokapnico (v desni in levi izvedbi).

HOJA PO STREHI

HOJA PO STREHI

V nekaterih primerih je morda treba dostopati do dimnika, strešnih oken in do druge dodatne opreme na površini strehe. Neposredna hoja po površini strehe je nevarna in jo spremlja nevarnost zdrsa ter padca. Zato je CREATON razvil zanesljiv, preizkušen sistem za hojo. Vsak element sistema je narejen iz aluminijeve zlitine visoke trdote, ki se oblikovno in po barvi ujemajo z barvo strešnikov. Sistem pohodne rešetke CREATON iz litega aluminija predstavlja najvišjo kakovostno kategorijo. Na trgu izdelkov za varnost na strehi ni mogoče najti izdelka s podobno življenjsko dobo in kakovosti.

PREZRAČEVANJE

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje zračne reže pod strešno konstrukcijo je z vidika gradbene fizike izjemnega pomena. Poleti lahko sončno sevanje v spodnji ravnini strešnika povzroči segrevanje zraka do 70-80 stopinj. Odvajanje segretega zraka je zelo pomembno, ker če tega ni, količina toplote močno prispeva k toplotni obremenitvi notranjega prostora s toplotno izolacijo. V zimskem času pa lahko vlažni zrak kondenzira, kar povzroča težave z vlago in težave z zaščito lesa.

PAROPROPUSTNE STREŠNE FOLIJE IN STREŠNE FOLIJE ZA PARNO ZAPORO

PAROPROPUSTNE STREŠNE FOLIJE

Strešne folije so bistvene za zaščito strešnih konstrukcij pod skeletom. Ščitijo toplotno izolacijo in ovoj stavbe pred vlago, ki morebiti prodre pod površino pokrivnega materiala. Prednost paropropustne folije je, da v notranjosti med uporabo nastalo paro prepusti v prezračevalno zračno režo, ne da bi se pri tem ogrozila vodotesnost strešne konstrukcije. Sistem CREATON vsebuje pet vrst paropropustnih folij in eno folijo za parno zaporo.

DRUGI DODATKI

DRUGI DODATKI

Drugi dodatki in pribor za keramične in betonske strešnike, ravne- in valovite plošče.

Sistem visečega žleba

Sistem visečega žleba

Sistem visečega žleba CREATON je inovativen in vsestranski, ki se prodaja skupaj z večnamenskimi dodatki in montažno opremo. H katerikoli barvi in vrsti strešne kritine CREATON je možno najti ustrezen viseči žleb z ustreznim prečnim prerezom glede na uporabo.

PRITRDITVE

PRITRDITVE

Streha je konstrukcija stavbe, ki je izpostavljena škodljivim vremenskim vplivom, tako tudi povečani uničevalni moči vetra. Kljub dobro zasnovanim in oblikovanim podrobnostim stičišč lahko nastanejo ekstremne vremenske razmere, ko je posamezne elemente potrebno pritrditi strokovno. Običajno je morda dovolj, da se posamezni strešniki pritrdijo z vijaki iz nerjavečega jekla, vendar je v primeru določenih vremenskih razmer in določenih naklonih streh potrebno uporabiti dodatne pritrditvene elemente. V ta namen je CREATON za svoje različne izdelke razvil ustrezne pritrdilne elemente.