Pritrditve

Pritrditve

Streha je konstrukcija stavbe, ki je izpostavljena škodljivim vremenskim vplivom, tako tudi povečani uničevalni moči vetra. Kljub dobro zasnovanim in oblikovanim podrobnostim stičišč lahko nastanejo ekstremne vremenske razmere, ko je posamezne elemente potrebno pritrditi strokovno.

Običajno je morda dovolj, da se posamezni strešniki pritrdijo z vijaki iz nerjavečega jekla, vendar je v primeru določenih vremenskih razmer in določenih naklonih streh potrebno uporabiti dodatne pritrditvene elemente. V ta namen je CREATON za različne izdelke razvil ustrezne pritrdilne elemente. Torej pritrdilne sponke za slemenjake, zvončasti žebelj, vetrne sponke za različne pokrivne materiale in načine pokrivanja, pritrdilna spojka za rezane strešnike.

Vsi pritrdilni elementi so originalni izdelki CREATON, ki so posebej zasnovani za sistem.

 

Dodatki za pritrditev

 

Keramični strešniki

Spojka iz nerjavečega jekla za rezane strešnike

Spojka iz nerjavečega jekla za rezane strešnike

Zaradi rezov, ki so potrebni na robovih, pri žlotah, nastanejo strešniki brez pritrdilnega jezička. Njihova zaščita pred padcem s tradicionalnim prevrtanjem in pritrditev z žico je težko in ni dovolj varna rešitev. To težavo je mogoče odpraviti z uporabo sponke iz nerjavnega jekla za različne modele rezanih strešnikov. Krempljica sponke iz nerjavnega jekla zagrabi odrezan strešnik, z nerjavno žico ga pa je mogoče varno pritrditi na strešno konstrukcijo. Za različne modele strešnikov se uporablja nerjavna žica različnih debelin.

Vijak s tesnilom iz nerjavečega jekla

Vijak s tesnilom iz nerjavečega jekla

Pri nekaterih naklonih in podnebnih pogojih je potrebno pritrditi osnovne strešnike, obrobo in kapne strešnike. Zanesljiva rešitev za njihovo pritrditev je uporaba vijaka s tesnilom iz nerjavečega jekla, ki preprečuje tudi vdor padavinskim vodam. Določitev razporeditve privijačenja je naloga načrtovalca strehe oziroma krovca.

Vetrna sponka, vpenjalna

Vetrna sponka, vpenjalna

Za različne modele strešnikov je CREATON zasnoval vetrne sponke različnih oblik. Vpenjalna vetrna sponka iz pocinkanega aluminija bo raznim podnebnim vplivom izpostavljene elemente strešne površine z veliko gotovostjo pritrdila na strešno konstrukcijo. Opredelitev pogojev uporabe je naloga načrtovalca strehe oziroma krovca.

Vetrna sponka, zabijalna

Vetrna sponka, zabijalna

Za različne modele strešnikov je CREATON zasnoval vetrne sponke različnih oblik. Zabijalna vetrna sponka iz pocinkanega aluminija bo raznim podnebnim vplivom izpostavljene elemente strešne površine z veliko gotovostjo pritrdila na strešno konstrukcijo. Opredelitev pogojev uporabe je naloga načrtovalca strehe oziroma krovca.

Univerzalna vetrna sponka

Univerzalna vetrna sponka

Z njihovo uporabo je mogoče varno pritrditi strešnike enokapnice in osnovne strešnike kapne vrste.

Univerzalna vetrna sponka za zarezne strešnike

Univerzalna vetrna sponka za zarezne strešnike

Z njeno uporabo je zarezne strešnike mogoče varno pritrditi.

Komplet nosilca solarnega elementa

Komplet nosilca solarnega elementa

Komplet nosilca solarnega elementa je pripomoček za varno pritrditev solarnih sistemov, nameščenih na streho. Sestavljen je iz nosilca solarnega elementa iz nerjavečega jekla, ki se lahko uporabi za letvanje 30, 40 in 50 mm ter prezračevalnega strešnika, ki ustreza modelu strešnika. Nosilec solarnega elementa iz nerjavečega jekla se na letvanje pritrdi s pomočjo vijačne povezave.

Nosilec solarnega elementa

Nosilec solarnega elementa

Drugi pripomoček za varno pritrditev na streho nameščenih solarnih sistemov je nosilec solarnega elementa. Pocinkani kovinski nosilec solarnega elementa je treba na strešniku ustrezni aluminijasti osnovni element pritrditi z vijačno povezavo.

Aluminijasti osnovni element

Aluminijasti osnovni element

Aluminijasta litina z visoko trdoto, ki je oblikovno in barvno skladna s strešniki, in s katero se različni elementi, kot je nosilec solarnega elementa, varno pritrdijo na strešno streho.

Betonski strešnikeramični strešniki

Spojka iz nerjavečega jekla za rezane strešnike

Spojka iz nerjavečega jekla za rezane strešnike

Zaradi rezov, ki so potrebni na robovih, pri žlotah, nastanejo strešniki brez pritrdilnega jezička. Njihova zaščita pred padcem s tradicionalnim prevrtanjem in pritrditev z žico je težko in ni dovolj varna rešitev. To težavo je mogoče odpraviti z uporabo sponke iz nerjavečega jekla za različne modele rezanih strešnikov. Krempljica sponke iz nerjavečega jekla zagrabi odrezan strešnik, z nerjavno žico ga pa je mogoče varno pritrditi na strešno konstrukcijo. 13-17 mm.

Vpenjalna vetrna sponka iz nerjavečega jekla

Univerzalna vetrna sponka za zarezne strešnike

Raznim podnebnim vplivom izpostavljene elemente strešne površine bo z veliko gotovostjo pritrdila na strešno konstrukcijo. Opredelitev pogojev uporabe je naloga načrtovalca strehe oziroma krovca. Izdelani za letvanje 40/60 in 30/50. Uporablja se za modele Verona, Heidelberg, Göteborg.

Vetrna sponka za zabijanje iz pocinkanega aluminija

Komplet nosilca solarnega elementa

Raznim podnebnim vplivom izpostavljene elemente strešne površine bo z veliko gotovostjo pritrdila na strešno konstrukcijo. Uporablja se lahko za vse velikosti letve in za modele Verona, Heidelberg, Göteborg.

Varnostna pritrdilna (sidrna) točka

Varnostna pritrdilna (sidrna) točka

Med premikanjem po strehi se lahko zahteva osebna zaščita pred padcem z višine. Rešitev za to je fiksno pritrdilno mesto. Nosilno jekleno konzolo pritrdite na strešno konstrukcijo.