Za kmetijske uporabnike

Moderna keramična streha tudi v kmetijstvu

Uporaba streh s keramično osnovo ni povsem tuja niti v kmetijstvu. CREATON-ovi keramični strešniki velikih dimenzij so primerni za ekonomično kritje mirnih, enostavnih in velikih streh. Enotna, pomirjujoča krovna podoba bo postala okras zahtevnejših gospodarskih bjektov.

Keramični izdelkI CREATON manjšega formata, kot na primer bobrovec, so odlično uporabne kot krovni material reprezentativnih objektov, zahtevnejših konjušnic, penzionov ali doživljajskih farm.

Od tradicionalnih oblik do strešnikov velikega formata

Od tradicionalnih oblik do strešnikov velikega formata

Značilen krovni materail podeželskega okolja in kmetijksih objektov je tradicionalni keramični strešnik bobrovec, ki se ponaša z večtisočletno zgodovino. Poleg tega lahko izbiramo med številnimi CREATON-ovimi, cenovno ugodnimi ter velikimi in mega keramičnimi strešniki, s katerimi je gospodarna tako obnova kot tudi gradnja nove strehe. 

Če razmišljamo o keramičnih strešnikih, p naj gre za tradicionalno ali mega velikost, valovito ali ravno površino, lahko izbiramo med množico barv, oblik in struktur.

In še ena, danes že nikakor ne posebna uporaba: strešniki CREATON so primerni tudi za strehe z naklonom  10 °, pri nekaterih tipih strešnikov, na Madžarskem edinstveno, tudi do naklona 7 °, ki je značilen predvsem za kmetijske objekte.

Prihranek energije in stroškov s sodobno streho

Prihranek energije in stroškov s sodobno streho

Z energetsko premišljeno obnovo strešnega sistema lahko prihranimo denar. Pravilno prezračena streha namreč pripomore k uravnavanju količine notranje pare, tako pa bomo, na primer pozimi, prihranili skoraj 20 % toplotne izgube. Da ne govorimo o stroških morebitnega hlajenja v poletnih mesecih.

Trajnost strehe ne sme biti vprašljiva
Naj ji ne škodijo vremenski vplivi, naj se ne zamaže hitro, naj jo ne napadejo glive in drugi paraziti ter naj seveda dolgo ohrani takšno barvo, kot jo je imela ob gradnji. Vse te zahteve izpolnjuje, v gradbeništvu že tisočletja uporabljen material, keramika. Da bi bili keramični strešniki še odpornejši proti vremenskim vplivom, pa poskrbi engoba, to je naravni material, ki se med procesom proizvodnje vžge v površino strešnikov.

S keramičnimi strešniki CREATON zgrajene strehe so tudi po 50. letih izvirno lepe in nespremenjene kakovosti, njihova uporabna življenjska doba pa je stoletna.

PONUDBA IZDELKOV

CREATON ponuja edinstveno široko paleto opečnih strešnikov, vključno s tradicionalnimi, modernimi strešniki v mediteranskem slogu. Vse to spremljajo: obsežna ponudba dodatne opreme, kompetentna ekipa strokovnjakov in visokokakovostne storitve.