Pravilnik o piškotkih (cookijih)

Na določenih področjih naše spletne strani uporabljamo piškotke (cookije). Ta pravilnik o piškotkih velja za www.creaton.si (v nadaljnjem besedilu: spletna stran).

 

Kaj je piškotek ali cookie?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih na zahtevo spletnega mesta brskalnik shrani v uporabnikovem računalniku ali mobilni napravi. Med drugim zbirajo informacije, shranijo obiskovalčeve nastavitve po meri in običajno olajšajo uporabnikom uporabo spletnega mesta. Piškotki ne zbirajo podatkov, shranjenih v računalniku ali v vaših datotekah.

Večina internetnih brskalnikov podpira piškotke, uporabniki pa lahko nastavijo brskalnik, da zavrne določene vrste piškotkov ali dane piškotke. Uporabniki lahko kadar koli izbrišejo piškotke.

 

Vrste piškotkov

Na naši spletni strani lahko uporabljamo dve vrsti piškotkov: »session« (začasni ali sejni piškotki) ali »persistent« (trajni ali shranjeni piškotki) piškotke.

  • Sejni piškotki: to so začasni piškotki, ki so v datoteki za piškotke shranjeni do konca vašega brskanja na spletni strani. Ti piškotki so bistveni za pravilno delovanje določenih funkcij ali aplikacij, povezanih s spletnim mestom.
  • Trajni piškotki: to so piškotki, ki bodo ostali na vaši spletni napravi tudi potem ko zapustite določeno spletno mesto in s pomočjo shranjene, naključno ustvarjene številke bodo prepoznali obiskovalce spletne strani kot edinstvenega uporabnika. Koliko časa bo shranjen piškotek v vaši spletni napravi, je odvisno od vrste piškotka. Na spletni strani shranjeni (sledilni) piškotki zagotavljajo pomembne podatke o prometu uporabe spletne strani.

Sledenje in poročanje za nas opravljajo spodaj navedeni partnerji:

  • Google Analytics (več informacij: https://www.google.com/analytics)
  • Piškotki tretjih strank, ki izvirajo od naših oglaševalcev in merijo naš uspeh:
  • Google Ads (več informacij: https://ads.google.com/)

Tretja poslovna stranka: tako dovolimo tudi, da na podlagi preteklih obiskov uporabnikov naših spletni strani Google uporablja piškotke za prikazovanje oglasov.

 

Piškotki tretjih oseb

Na naši spletni strani občasno uporabljamo zunanje spletne storitve za prikaz različnih vsebin, zaradi katerih lahko shranimo nekatere piškotke, ki jih ne nadzorujemo mi, zato nimamo nadzora nad tem, katere informacije zbirajo te spletne strani ali domene o tem, kako uporabljate te vdelane vsebine. Če želite vedeti, kako se uporabljajo piškotki tretjih oseb, si oglejte Pravila o zasebnosti in piškotkih za te storitve.

 

Kako onemogočiti in/ali odstraniti piškotke

Spletni brskalnik lahko nastavite tako, da sprejme vse piškotke, jih vse zavrne ali vas obvesti, ko piškotek prispe na vašo napravo. Možnosti namestitve so običajno v meniju »Možnosti« ali »Nastavitve« v brskalniku. Vsak spletni iskalnik je drugačen, zato za ustrezne nastavitve v meniju »Pomoč« v brskalniku ali s pomočjo spodnjih povezav spremenite nastavitve piškotkov:

Podrobne informacije na spletni strani www.aboutcookies.org, ki so v angleščini, vam prav tako lahko pomagajo pri nastavitvah v različnih brskalnikih. Opozarjamo vas, če so piškotki onemogočeni, nekateri elementi in popolna funkcionalnost spletnega mesta ne bodo na voljo.