Za arhitekte

Keramika in beton - materiali CREATON za ekološko trajnost

Znamka CREATON vključuje paleto izdelkov iz dveh osnovnih sestavin. Vsak izdelek nastane iz naravnih osnovnih sestavin, s surovinam prijazno proizvodno tehnologijo. Tako izpolnjujejo pogoje trajnosti. Globalne težave, kot so podnebne spremembe in pomanjkanje surovin, tudi proizvodnjo gradbenih materialov postavljajo pred izzive.

Potreba po trajnosti se tiče celotnega gradbenega procesa, tako tudi področja načrtovanja in izvedbe. Izpolnjevanje teh izzivov rešujejo izdelki CREATON tako, da so ognjevarni ter strehi nudijo zaščito pred padavinskimi vodami in nevihtami,  posledično pa ohranjajo vrednost cele zgradbe.Glina – CREATON materijali za ekološku održivost

Robna marka CREATON  obuhvaća skup proizvoda koji se sastoji od tri glavne sirovine. Svaki proizvod izrađujemo od prirodnih sastojaka s tehnologijom proizvodnje koja štedi resurse. Na taj način ispunjavamo kriterije održivosti. Globalni izazovi kao što su klimatske promjene predstavljaju stalne izazove u industriji građevinskih materijala.

Potreba za održivošću odražava se na cijeli proces gradnje, pa tako i na područje planiranja i izvođenja. CREATON proizvodi odgovaraju na te izazove rješavanjem problema zaštita zgrade od požara i padalina, problema otpornosti krova na nevrijeme te na taj način čuvaju vrijednost čitave zgrade. 

Arhitekturni stili in smeri

Krovni materiali CREATON se lahko združijo z vsemi arhitekturnimi slogi in smermi:

 • za kritje tradicionalnih in spomeniških zgradb so odlični tradicionalni keramični bobrovci z različnimi možnostmi oblike reza in struktur. Bobrovec je idealen tip kritine za oboke in zapletene strešne profile.
 • Kot krovni material minimalistične smeri so primerni gladki keramični in betonski strešniki. Z enostavnimi, čistimi oblikami se ujemajo z dandanes priljubljeno arhitekturno smerjo.
 • Določeni artikli iz palete izdelkov so primerni tudi za pokrivanje streh z ekstremno nizkim naklonom (tudi 7 stopinj).
 • Material enostavnih, velikih in mirnih streh je lahko keramični strešnik mega velikosti.

V izboru izdelkov CREATON boste našli rešitev za vse vrste streh.

Arhitekturni stili in smeri
Naravno

Naravno

Osnovo CREATON-ovih keramičnih strešnikov in betonske kritine ustvarjajo sestavine, ki se v naravi nahajajo v neomejeni meri. Zazidan prostor se vedno bolj širi, kar pa zahteva, da bo le to tvorilo sozvočje z naravo. Vidiki, kot so dolga življenjska doba, skrbno ravnanje s surovinami ter vidiki izvedbe oziroma zdravega življenjskega okolja igrajo pomembno vlogo: trend naravnih materialov je v gradbeništvu neustavljiv. Za vsem tem se skriva potreba po verodostojnosti in originalnosti. Tehnološki razvoji niso v nasprotju s tradicionalnimi gradbenimi načini in izvedbami, temveč se dopolnjujejo.

Glavnino CREATON-ovih izdelkov tvorijo tiste naravne in v veliki količini prisotne surovine, katerih uporaba je, na podlagi razvitih proizvodnih procesov, ekonomična in smotrna. CREATON-ovi keramični strešniki vsebujejo naravne materiale, kot je glina, voda, engoba ter barvni pogmenti, ki sestavljajo stekleno glazuro. Betonske strešne kritine CREATON se proizvajajo iz peska, portlandskega cementa, vode in barvnih pigmentov. Površinske oblike oziroma realistične zemeljske barve pripomorejo k naravnemu učinku.

Podpora arhitektom

Poznavanje palete izdelkov in njihove uporabe je nujno v procesu načrtovanja del. Vendar pa širok krog različnih gradbenih materialov skoraj onemogoča, da bi se znašli med vsemi podrobnostmi.

Za premostitev te težave je CREATON za arhitekte ustvaril mrežo strokovnih svetovalcev. Podkovani sodelavci so arhitektom na voljo med celotnim procesom načrtovanja.

 • Strokovni svetovalci, ki obiščejo arhitekte, lahko nudijo pomoč tudi pri usvajanju znanj o paleti izdelkov CREATON in o tehnikah uporabe. Kreditinh točk vredna izobraževanja in predavanja, delavnice za vzdrževanje nivoja organizirajo kar v arhitekturnih ateljejih.
 • Podrobne uporabne tehnike so arhitektom in projektantom na voljo v online obliki. Pravtako je na naši spletni strani dosegljivih več kot 1000 možnih povezovalnih točk in idejnih skic, ki olajšajo nadaljnje delo.
 • S pomočjo CREATON-ove vizualizacije, ki je nastal kot dodatek k ArchiCAD-u, se lahko v arhitektove načrte vstavijo 2D in 3D slike, vizualni načrti.
Podpora arhitektom
Lastnosti materialov CREATON pripomorejo k trajnosti zgradb

Lastnosti materialov CREATON pripomorejo k trajnosti zgradb

 • Rezultat uporabljenih osnovnih sestavin in sodobne proizvodne tehnologije sta odlična kakovost in dolga življenjska doba.
 • Kot posledica industrijskega oblikovanja in proizvodne preciznosti je točnost mer izjemna, kar v veliki meri vpliva na ugodni arhitekturni videz.
 • Naravna opečnata barva keramike je rezultat odlične kakovosti surovine ter proizvodne tehnologije.
 • Poleg tega arhitektove možnosti širi tudi uporaba različnih površinskih premazov, rezultat katerih so lahko izdelki z diskretnim ali visokim sijajem.
 • Pomembno je omeniti tudi uporabnost betonskih strešnikov edinstvenih oblik.

PONUDBA IZDELKOV

CREATON ponuja edinstveno široko paleto opečnih strešnikov, vključno s tradicionalnimi, modernimi strešniki v mediteranskem slogu. Vse to spremljajo: obsežna ponudba dodatne opreme, kompetentna ekipa strokovnjakov in visokokakovostne storitve.