Kaj prinaša nova streha ali prenova strehe?

Kaj prinaša nova streha ali prenova strehe?

Gradnja nove strehe zahteva temeljite izračune, ki so odvisni od strešnega sistema, vrste kritine in potreb po strokovnjakih. Nobena streha ni enaka drugi, zato, da bi se graditelj maksimalno počutil varnega glede načrtovanja, vsaka gradnja ali obnova strehe zahteva poseben izračun. Za načrtovanje stroškov so na voljo tudi spletne aplikacije, ki jih lahko tudi laiki enostavno uporabljajo.

Faktorji, ki jih velja upoštevati

Pri gradnji nove strehe ali pri obnovi je smiselno upoštevati naslednje dejavnike: površina strehe, potrebna poraba kritine, izolacija, rušenje in odvoz starih materialov, možnost državne subvencije ter razni drugi kriteriji. Med načrtovanjem strehe je treba upoštevati več manjših podrobnosti: oblika strehe, ki jo pokrivamo – dvokapnica, enokapnica, ali kakšen drugi tip? Kritina naj bo iz keramike, betona ali vlaknastega cementa? So potrebni specialni izdelki ali zadošča  osnovna  ponudba CREATON-ovih izdelkov? Pri izračunu stroškov se bodo poleg osnovnega krovnega materiala pojavili tudi dodatki elementi.

S pametnim načrtovanjem se bo začetna višja investicija na dolgi rok povrnila, saj obenem zagotavlja ohranitev vrednosti. V tem primeru je razlika, ali gre za novogradnjo ali obnovo strehe. Ne pozabite: temeljito načrtovanje stroškov se ne omejuje le na vidno strešno konstrukcijo, ampak se razširi na vse pripadajoče stroškovne delovne procese, tako precizno, kakor je le mogoče. Raven pomoči strokovnjaka je odvisna od kompleksnosti želene oblike strehe - obvezno je vnaprej zaprositi za, vsa možna dela vključujoč, temeljit predračun. Istočasna breztežavna vgradnja CREATON-ovih izdelkov s CREATON-ovimi sistemskimi dodatki zagotavlja načrten izbor materiala, s tem pa zmanjša stroške morebitnih sledečih strokovnjakov

Faktorji, ki jih velja upoštevati