CREATON - SONČNE ELEKTRARNE

Sedaj ni več vprašanje ali je sončna elektrarna ekonomsko upravičnea in kdaj se bodo povrnili stroški vgradnje. Energetska neodvisnost je postala naša stvarnost. Več kot kadar koli moramo biti pozorni na naše vsakodnevne navade in dejanja, ki vplivajo na svet okoli nas.

V CREATONU zavestno stopamo v projekt Sončna elektrarna. Predstavljamo moderne elektrarne na visokem tehnološkem nivoju namenjene za poševne strehe.

Bodite energetsko neodvisni. Proizvajajte in porabljajte svojo lastno energijo katero nam daje SONCE.

Ne čakajte na jutri, da vam povedo „ elektrika se je podražila 10 krat ali pa elektrike ni ker se je nekdo odločil, da bo nekomu odrekel elektriko iz političnih razlogov“.

Izraz sončna konstanta E0 označuje nezemeljsko sončno sevanje v več letnem povprečju. Njeno vrednost je Svetovna meteorološka organizacija postavila na 1.367 W / m2 BREZPLAČNO. Zahvaljujoč soncu v sončno elektrarno vsak dan prihaja brezplačna elektrika.

CREATON strešni integriran fotovoltaični sistem je zasnovan tako, da združuje strešne in integrirane sisteme, hkrati pa odpravlja njihove pomanjkljivosti:

  • Odpornost na dež in veter
  • Priročno hlajenje na hrbtni strani
  • Enostaven za načrtovanje in namestitev
  • PV moduli normalne velikosti (dimenzije 1,0 m x 1,7 m)
  • Združljiv z večino pokrivnih materialov
  • Prilagodljiv (zamenljiv/razširljiv)

Rezultat teh pozitivnih lastnosti in dodatnih prednosti sistema je sodelovanje treh glavnih komponent: fotovoltaičnih modulov, fotonapetostnih pretvornikov (mikroinverterjev) in integrirne podkonstrukcije.

Fotovoltaični moduli proizvajajo električno energijo s pomočjo fotonov iz sončnega sevanja.

  • Nazivna moč: 325 Wp
  • 60 monokristalnih celic
  •  Kaljeno stklo
  • Okvir iz anodiziranega aluminija (višina profila 35 mm)
  • Velikost modula 1.000 x 1.700 mm
  • 25 letna garancija dobavitelja

Fotovoltaični pretvorniki so srce vsake sončne elektrarne. Naši mikro inverterji so poimenovani po njihovem zelo inteligentnem mikročipu. Za ta čip so značilne predvsem njegove mikro dimenzije, teža, zanesljivost in zmogljivost.

 V elektrarnah CREATON ima vsak modul svoj mikro izmenjevalec. To pomeni, da v primeru kakršne koli okvare toplotnega izmenjevalnika ali modula sončna elektrarna nadaljuje z obratovanjem in proizvodnjo električne energije. Če oblaki z neba mečejo senco le na en del elektrarne, vsi moduli brez sence delujejo s polno zmogljivostjo.

Pri elektrarnah s klasičnim, enojnim razsmernikom, ob morebitni okvari celotna elektrarna preneha obratovati. Seveda lahko to zaradi razpoložljivosti serviserjev traja dneve. Če oblaki z neba mečejo senco le na en del elektrarne, pade zmogljivost celotne elektrarne, čeprav so ostali moduli osončeni.

Druga pomembna razlika med CREATON in klasično elektrarno je v jakosti toka.

V klasični elektrarni v primeru poškodbe kablov ali konektorjev nastane neprekinjen električni lok, ki zlahka povzroči požar v strešni konstrukciji objekta.   DC = 500 V do 1000 V. 

V elektrarni CREATON je na kratki razdalji med solarnim modulom in mikroinverterjem le nizkonapetostni enosmerni tok DC = 40 V do 60 V. Zaradi manjšega toka je v mikroinverterskem sistemu manjša nevarnost požara.

Pri CREATON-u smo pričeli usposabljati inštalaterje. Predstavitve s praktičnim usposabljanjem so najboljši način za pridobivanje novih znanj in veščin.

Vabimo vas, da nas obiščete in si v živo ogledate našo sončno elektrarno in vse ostale izdelke CREATON na 60. mednarodnem gradbenem sejmu DOM v Ljubljani. Sejem se prične 6.4. in se konča 10. aprila 2022.

Za več informacij sem vam na voljo:

https://www.creaton.si/sejem-dom

simon.jazbec@creaton.com

041 756 841

Simon Jazbec