Keramika, beton, cementno vlakno - materiali CREATON za ekološko trajnost

Znamka CREATON vključuje paleto izdelkov iz treh osnovnih sestavin. Vsak izdelek nastane iz naravnih osnovnih sestavin, s surovinam prijazno proizvodno tehnologijo. Tako izpolnjujejo pogoje trajnosti. Globalne težave, kot so podnebne spremembe in pomanjkanje surovin, tudi proizvodnjo gradbenih materialov postavljajo pred izzive.

Potreba po trajnosti se tiče celotnega gradbenega procesa, tako tudi področja načrtovanja in izvedbe. Izpolnjevanje teh izzivov rešujejo izdelki CREATON tako, da so ognjevarni ter strehi nudijo zaščito pred padavinskimi vodami in nevihtami,  posledično pa ohranjajo vrednost cele zgradbe.

Arhitekturni stili in smeri

Krovni materiali CREATON se lahko združijo z vsemi arhitekturnimi slogi in smermi:

 • za kritje tradicionalnih in spomeniških zgradb so odlični tradicionalni keramični bobrovci z različnimi možnostmi oblike reza in struktur. Bobrovec je idealen tip kritine za oboke in zapletene strešne profile. Za ta namen je prav tako odlično uporabna ravna plošča, mere 20x40 cm, ki pri zaščitenih objektih izpolnjuje vlogo "spomeniške plošče".
 • Kot krovni material minimalistične smeri so primerni gladki keramični strešniki in tudi ravne plošče. Z enostavnimi, čistimi oblikami se ujemajo z dandanes priljubljeno arhitekturno smerjo.
 • Določeni artikli iz palete izdelkov so primerni tudi za pokrivanje streh z ekstremno nizkim naklonom (tudi 7 stopinj).
 • Material enostavnih, velikih in mirnih streh je lahko keramični strešnik mega velikosti ali tudi barvno pestra valovita plošča.
 • Ravne plošče CREATON so primerne za kritje tako modernih in elegantnih kot tudi tradicionalnih zgradb. 
 • Ravne plošče se lahko estetsko uporabijo kot krovni ali fasadni material, tudi oboje na isti zgradbi.
 • Plošče z različnimi prekrivnimi vzorci se dobro ujemajo z edinstvenimi arhitekturnimi zamislimi.
 • Rešitev s posebnim pridihom nudi uporaba valovitih plošč kot fasadne obloge.

V izboru izdelkov CREATON boste našli rešitev za vse vrste streh.

Naprej k referencam

Naravno

Osnovo CREATON-ovih keramičnih strešnikov, betonske kritine in vlaknocementnih plošč ustvarjajo sestavine, ki se v naravi nahajajo v neomejeni meri. Zazidan prostor se vedno bolj širi, kar pa zahteva, da bo le to tvorilo sozvočje z naravo. Vidiki, kot so dolga življenjska doba, skrbno ravnanje s surovinami ter vidiki izvedbe oziroma zdravega življenjskega okolja igrajo pomembno vlogo: trend naravnih materialov je v gradbeništvu neustavljiv. Za vsem tem se skriva potreba po verodostojnosti in originalnosti. Tehnološki razvoji niso v nasprotju s tradicionalnimi gradbenimi načini in izvedbami, temveč se dopolnjujejo.

Glavnino CREATON-ovih izdelkov tvorijo tiste naravne in v veliki količini prisotne surovine, katerih uporaba je, na podlagi razvitih proizvodnih procesov, ekonomična in smotrna. CREATON-ovi keramični strešniki vsebujejo naravne materiale, kot je glina, voda, engoba ter barvni pogmenti, ki sestavljajo stekleno glazuro. Betonske strešne kritine CREATON se proizvajajo iz peska, portlandskega cementa, vode in barvnih pigmentov.  Sestavni deli vlaknocementnih ravnih in valovitih plošč CREATON so portlandski cement, voda, apnenčeva moka in celulozna vlakna. Površinske oblike oziroma realistične zemeljske barve pripomorejo k naravnemu učinku fasad.

Naprej k izdelku

Podpora arhitektom

Poznavanje palete izdelkov in njihove uporabe je nujno v procesu načrtovanja del. Vendar pa širok krog različnih gradbenih materialov skoraj onemogoča, da bi se znašli med vsemi podrobnostmi.

Za premostitev te težave je CREATON za arhitekte ustvaril mrežo strokovnih svetovalcev. Podkovani sodelavci so arhitektom na voljo med celotnim procesom načrtovanja.

 • Strokovni svetovalci, ki obiščejo arhitekte, lahko nudijo pomoč tudi pri usvajanju znanj o paleti izdelkov CREATON in o tehnikah uporabe. Kreditinh točk vredna izobraževanja in predavanja, delavnice za vzdrževanje nivoja organizirajo kar v arhitekturnih ateljejih.
 • Podrobne uporabne tehnike so arhitektom in projektantom na voljo v online obliki. Pravtako je na naši spletni strani dosegljivih več kot 1000 možnih povezovalnih točk in idejnih skic, ki olajšajo nadaljnje delo. 
 • S pomočjo CREATON-ove vizualizacije, ki je nastal kot dodatek k ArchiCAD-u, se lahko v arhitektove načrte vstavijo 2D in 3D slike, vizualni načrti.
Prenos predstavitve izdelkov in tehnične dokumentacije

Lastnosti materialov CREATON pripomorejo k trajnosti zgradb

 • Rezultat uporabljenih osnovnih sestavin in sodobne proizvodne tehnologije sta odlična kakovost in dolga življenjska doba.
 • Kot posledica industrijskega oblikovanja in proizvodne preciznosti je točnost mer izjemna, kar v veliki meri vpliva na ugodni arhitekturni videz.
 • Naravna opečnata barva keramike je rezultat odlične kakovosti surovine ter proizvodne tehnologije.
 • Poleg tega arhitektove možnosti širi tudi uporaba različnih površinskih premazov, rezultat katerih so lahko izdelki z diskretnim ali visokim sijajem.
 • Poleg keramičnih izdelkov AC8veljata za CREATON-ovi posebnosti tudi lahka in tanka ravna plošča z dobrimi možnostmi oblikovanja ter valovita plošča z okrepljeno paroprepustnostjo in zmožnostjo zvočne izolacije.
 • Pomembno je omeniti tudi uporabnost betonskih strešnikov edinstvenih oblik.

Ponudba izdelkov

CREATON ponuja unikatno široko ponudbo izdelkov kot so opečni strešniki, betonski strešniki, vlaknocementne plošče in valovite plošče. Vse to je združeno z široko ponudbo dodatnih elementov, strokovno prodajno ekipo in kvalitetno servisno podporo.

Zemljevid krovcev

Iščete zanesljivega krovca? Pošičite našega pogodbenega partnerja v vaši bližini s pomočjo zemljevida krovcev.

Prenos dokumentov

Prenesite naše kataloge, tehnično dokumentacijo in ostale dokumente naših izdelkov!
Na prenos