Betonski strešniki

Betonski strešniki

Iščete gospodarno in varno rešitev za streho? Pri nas to najdete: betonski strešniki CREATON. Betonski kritina je sodoben, visokokavosten material. Zaradi proizvodnega procesa je mersko izredno točen in ohranaj mere. Možna obremenitev in lomljivost sta 30 % višja od zakonsko predpisanega. Površina je, zahvaljujoč pri CREATON-u razvitemu barvnemu sloju, izredno barvno obstojna. Zahvaljujoč materialnim lastnostim in izoblikovanju je odporna na nevihte. Vpojnost vlage je minimalna, zato je izredno odporna na zmrzal. Zaradi svoje trdne sestave se lahko upošteva pri zvočni in toplotni izolaciji zgradbe. Med proizvodnjo je izpust CO nizek, zato je energijsko učinkovit, izpust škodljivih snovi je minimalen. Zahvaljujoč široki ponudbi dodatkov CREATON je popolna streha izvedljiva strokovno, hitro in gospodarno. Razmerje cena-kakovost je pri betonski kritini CREATON izjemno ugoden.

Edinstveno oblikovanje za opimalno zaščito

  • Visoko ležeči utor s stransko odprto fugo bolje odvaja vodo, razbremeni stranski utor in ščiti pred predčasnim nabiranjem mahu.
  • Na vrhu strešnika izoblikovan dvojni zarez nudi dodatno zaščito pred vdorom padavinske vode. Spodnji zareze na jezičku za obešanje preprečijo nabiranje vlage na strešni deski ter tako preprečuje predčasno propadanje.
  • Dvojne zareze spodnjega roba tudi med snežnim metežem in nalivom preprečijo vdor padavin. Število zarez je tri, kar povzroči nastanek tako imenovane "zračne blazine", ki dejansko ustvari prej omenjeno stanje.
  • Zaobljena spodnja linija pripomore, da voda hitro odteka ter tako prepreči onesnaženje spodnjega roba.

Površinska obdelava

Betonski strešniki CREATON so na voljo z dvema različnima površinskima obdelavama v številnih privlačnih barvnih odtenkih - od svilnatih mat barv do lesketajočih barv.

Planar

Planar

Betonski strešnik s površino Planar je fin, v gladki izvedbi, ki dolgo časa ščiti streho pred nalaganjem nečistoče. Na voljo v številnih mat in sijočih barvah.

DuraTop Pro

DuraTop Pro

Vrhunski strešniki z dvojnim sijajnim premazom so na voljo v mnogih modelih izdelkov in barvah, ki zagotavljajo dolgotrajen skladen videz.

Učinkovitost stroškov za stanovanjske zgradbe in hiše

Betonski strešniki CREATON so splošno priljubljeni pri izvedbi stroškovno občutljivih večstanovanjskih in gotovih zgradb. Cilj izvajalcev in proizvajalcev je, da bi edinstvene gradbene, kakovostne in uporabne zahteve združijo z najsmotrnejšimi gospodarskimi rešitvami.

Večstanovanjska hiša ali hiša na ključ? Da se gradbena podjetja in proizvajalci hiš na ključ niso pripomorana uveljavljati le s kakovostjo, ampak lahko konkurirajo tudi z ugodnimi cenami, je CREATON s svojo široko ponudbo betonskih strešnikov na trg poslal krovni material s strukturnima možnostima, ki omogoča, da se tudi znotraj skupnega proračuna variira s cenovnimi kategorijami.

Poleg gospodarnosti tudi kakovost betonskih strešnikov CREATON izpolnjuje najvišje zahteve.

Učinkovitost stroškov za stanovanjske zgradbe in hiše
Betonski strešniki CREATON so dobra rešitev pri novogradnji in tudi obnovi

Betonski strešniki CREATON so dobra rešitev pri novogradnji in tudi obnovi

Gradnja novega objekta pomeni znaten strošek. Tudi kritje strehe spada med štvilne dejavnike, ki vplivajo na gospodarnost celotnega gradbenega projekta. Izbira primernega krovnega materiala ponuja dragocen varčevalni potencial.

Betonski strešniki CREATON kupcev ne prepriča le z dobrimi lastnosti izdelka in enostavno možnostjo vgradnje – je dobra odločitev za vse graditelje, katerim je pomemben prihranek pri stroških. Čeprav kritje strehe v celoti ni največji strošek novogradnje, lahko streha z betonskimi  strešniki v veliki meri doprinese k stroškovno prijazni izvedbi del. 
Glede na premičnost betonskih strešnikov CREATON, so odlično uporabni tudi za obnovo obstoječih streh. Prilagajanje mer k vezanim špirovcem omogoča velik merski razpon pri deskah. 

Za betonske strešnike zmotno velja, da so težki. Razlike v teži nekaterih krovnih materialov so zanemarljive, predvsem če vemo, da teža možnih obremenitev (veter, sneg, lastna teža strešnega sistema, teža vgradnje) večkratno presegajo težo krovnega materiala.

Osnovna surovina in proizvodnja

Robustna surovina za vsestranske rešitve strehe
Beton - čeprav starodavni, a sodobni material z ugodnimi lastnostmi, je idealen za ekonomične strešne rešitve. Je osrednji del palete izdelkov CREATON. Ta surovina omogoča, da so betonski ulitki CREATON izjemno stabilni, odporni proti vremenskim razmeram, ne prepuščajo vode, odporni proti nastanku mahu in UV-žarkom. CREATON je z optimizirano mešanico peska uspel izboljšati lastnosti izdelka. Zato so naši preskušeni DINplus strešniki bolj odporni proti lomljenju, imajo večjo trdnost, njihova površina je bolj gladka in tveganje za nastanek mahu je neznatno.

Okolju prijazna proizvodnja
Kako je to mogoče? Naše strešne kritine so sestavljene iz posebne mešanice peska, portlandskega cementa, vode in barvnih pigmentov. Vlažna mešanica osnovnih surovin 
gre v tako imenovani ekstrudor. Tu poteka vlivanje v kalupe in stiskanje s pomočjo jeklenega valja. Zgornja površina betonskega strešnika bo izdelana s posnemanjem, ki ustreza profilu. Po oblikovanju poteka površinska obdelava, kjer se na zunanjo stran betonskega strešnika nanese več slojev barvne prevleke.

Po površinski obdelavi se surovi izdelki postavijo v zorilno komoro, kjer pri določeni temperaturi in vlažnosti poteka hidracija cementa, tako da izdelek dobi svojo trdnost.
Po zorenju se popolnoma strjeni izdelki prestavijo v embalažni oddelek, kjer jih robotska roka pakira v svežnje in jih postavi na palete. Na koncu postopka se palete ovijejo s folijo, ki omogoči varen prevoz izdelka.

V industrijski proizvodnji proizvedeni betonski strešniki imajo enotno kakovost, tako da se lahko z njimi dela hitro in varno. Vse to lahko prihrani denar našim partnerjem. Poleg tega so naši betonski strešniki 100-odstotno primerni za ponovno uporabo. Po odstranitvi strešne kritine jih zmeljemo in jih ponovno uporabimo v proizvodnem procesu.

Potrebujete več navdiha?

CREATON strešni materiali so se uspešno uporabljali v veliko projektih. Pridobite navdih, odkrijte naše reference!